Duurzaam
Duurzame energie, tegenwoordig een veelgehoorde kreet die vaak samengaat met rendement en milieu. Als installateur zijn wij er ons ter degen van bewust dat er binnen deze branche nog volop mogelijkheden zijn om het financieel gezien, maar tevens voor comfort en het milieu het aantrekkelijker en ‘groener’ te maken.
houdt de ontwikkelingen op deze markt dan ook constant nauwlettend in de gaten, en zijn daarnaast ook zeer actief in het aanbrengen van duurzame installaties.
Energie label
Energielabels maken het u makkelijk om te kiezen, want ze laten in één oogopslag zien welke apparaten zuinig omgaan met energie. Het energielabel is een (door de Europese Unie) verplicht informatielabel. U krijgt met letters A tot en met G, en kleuren (donkergroen tot en met rood) informatie over het energieverbruik. De CV ketels van Remeha zijn uitgerust met een energie label.
Zonnecollectoren
Met het Nederlands zonnetje kunt ú het hele jaar uw water verwarmen. Zonne-energie is de meest milieuvriendelijke en duurzame warmtebron die we kennen. Dat zonlicht in Nederland steeds vaker wordt gebruikt als energiebron in huis, komt mede doordat veel mensen inzien dat zonnecollectoren niet altijd de volle zon nodig hebben om energie te produceren. Ook als het bewolkt en koud is, doet een zonnecollector gewoon zijn werk.
Warmtepompen
Warmtepompen winnen energie direct uit de natuur: in de lucht, in de bodem en in het grondwater voor uw huisdeur is zonnewarmte opgeslagen. De warmtepomp onttrekt deze omgevingswarmte en maakt deze bruikbaar.
De warmtepomp werkt in feite volgens hetzelfde principe als een koelkast. Dezelfde uitontwikkelde en betrouwbare techniek, die alleen omgekeerd wordt ingezet. De koelkast onttrekt warmte aan de levensmiddelen die erin staan en geeft deze af via de lamellen aan de achterkant. De warmtepomp doet dit andersom, zij onttrekt energie aan de lucht, bodem of grondwater en zet deze om in de gewenste temperatuur voor het verwarmen van een woning. Deze duurzame manier van verwarmen is zeer betrouwbaar, zowel in de zomer als de winter, overdag en ’s nachts.
Waterontharder
Wanneer water een behoorlijke hoeveelheid calcium en magnesium bevat, wordt het hard water genoemd. Het is bekend dat hard water pijpleidingen verstopt en het oplossen van zeep en schoonmaakmiddelen in water bemoeilijkt.
Bij water ontharden wordt een techniek gebruikt die de ionen die het water hard maken, in de meeste gevallen calcium en magnesium ionen, verwijdert. Ook ijzerionen kunnen verwijderd worden met waterontharding. De beste manier om het water te ontharden is om een wateronthardingseenheid te gebruiken en deze direct aan de waterbevoorrading aan te sluiten.
Door het water te ontharden kan de levensduur van huishoudelijke apparaten, zoals wasmachines maar ook van waterleidingen verlengd worden. Daarnaast draagt het bij aan de langere levensduur van zonne-/ verwarmingssystemen, airconditioningseenheden en vele andere toepassingen en apparaten die gebruik maken van water.
Mocht u meer willen weten over duurzame systemen neem contact op met op +31 (0)6 46 05 19 56 of stuur een email naar info@barryvandam.nl